zondag 22 september 2013

model van de maand september

 Dit is 'het model van de maand september' geworden.
Deze plaat komt uit 'Journal de Mode Ringier' lente/zomer 1952.
Het leek me een goed idee om de jurk ook van een blauwe stof te maken. Maar omdat ik het altijd leuker vind om meerdere stoffen in één kledingstuk te verwerken, zocht ik er nog een andere stof bij. De rokdelen met knopen zijn geschikt om uit een andere stof te maken.
Eerst heb ik het patroon getekend.
De jurk heb ik uit de blauwe linnen stof geknipt,
de extra panden kunnen nog wel even wachten, ik heb nog niet besloten welke combinatie mijn voorkeur heeft. Wordt vervolgd....
Dit keer heb ik geen pasmodel gemaakt maar de jurk meteen uit de 'goede' stof geknipt. Het is echter wel nodig dat de jurk gepast wordt voordat ik 'm definitief in elkaar stik.
Ik heb de twee verschillende stoffen op de jurk gespeld zodat ik beter in staat ben om te kiezen welke stof ik ga gebruiken als extra rokdelen. Mijn voorkeur gaat uit naar de felblauwe stof.

Het heeft even geduurd voordat ik een afspraak met het model kon maken om de jurk te passen. De jurk past goed, alleen de ruglengte is wat te lang dus met spelden kort ik het lijfje in.
De halsdiepte is goed, de roklengte iets te lang.
Komende dagen ga ik de jurk afmaken.
Niet alle details heb ik volgens de tekening uitgevoerd. Zo heb ik geen splitjes in de schoudernaden van de aangeknipte mouwtjes gemaakt. 
Na de nodige aanpassingen te hebben uitgevoerd heb ik de jurk in één ruk afgemaakt.

Knopen kiezen is altijd een leuk klusje.
Ik besloot geen knoopsgaten te maken maar de extra rokdelen door middel van de knopen vast te zetten aan de jurk.
Nu nog een foto mét model!


3 opmerkingen: