zaterdag 11 januari 2014

model van de maand januari

Het model van de maand januari is af. Hieronder staat te lezen hoe ik te werk ben gegaan.

Dit keer is het model van de maand geen jurk maar een combinatie van een jasje met een rok geworden.  Het model komt uit een Margriet uit 1951 en wordt daar een 'bolero-pakje' genoemd.
Hoewel er een goede foto is afgebeeld, kon ik toch niet zo goed zien hoe de kraag met knopen werkt.
Eerst dacht ik dat de kragen over elkaar sloten, tenslotte zie je op het ene kraagdeel knopen en op het andere kraagdeel knoopsgaten. Ik tekende de 2 kraagdelen ongelijk.
Uiteindelijk besloot ik toch de delen hetzelfde te maken. In beide kraagdelen maak ik knoopsgaten, de knopen worden op de panden bevestigd. Het is natuurlijk allemaal voor de sier.
Ik koos voor een onopvallende, iets ouderwets aandoende stof.
Ik heb geen proefmodel gemaakt dus het moet in één keer goed zijn.
Eigenlijk was ik bang dat ik de mouwen iets te nauw getekend had. Daarom heb ik de mouwnaad iets smaller gestikt, dat scheelt al snel anderhalve centimeter. Maar ik mag toch meer op mijn tekenkunsten vertrouwen want de mouwen passen precies!
Tijd voor de voering. Ik wilde een kleurige voering bij dit grijze pakje. Het is een blauwe voering geworden want daar heb ik genoeg van liggen en ik wilde wel kunnen doorwerken.
Het kiezen van knopen is altijd een opgave,
maar uiteindelijk gewoon een kwestie van doen!
4 opmerkingen:

  1. Wow... I can't read the words here but your jacket is amazing! Beautiful work! ~Laurie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lovely work, unfortunately my translation program doesn't seem to be working but it doesn't detract from the beautiful jacket!

    BeantwoordenVerwijderen